Träning efter graviditet

Efter förlossningen får många ont i sina ryggar på grund av att magmusklerna inte ger det stödet dem har gjort tidigare pga av att de har varit separerade under en längre tid. Med rätt övningar triggar man den djupa muskulaturen vilket i sin tur leder till bättre ihopdragning av magmusklerna. Detta ger en plattare mage med bättre stöd och därmed mindre ryggvärk.

Det svåra kan vara att koppla på rätt muskler i bålen och vi hjälper dig med hur man gör. Hjärnan måste lära sig att aktivera de olika muskelsystemen i rätt ordning. Vi ger dig tips på rätt övningar som du kan utföra hemma och därmed bli en starkare mamma.

Vi hjälper dig även att undersöka om så kallad diastas finns. Magmuskler som inte gått ihop skapar en separation som i sin tur kan ge oförmåga att stabilisera magen, mag- och tarmbesvär, smärta i ryggen och putande mage. Putande mage som inte vill försvinna oavsett hur länge sedan du fick barn kan du få hjälp med att försöka minska.

Vi naprapater på kliniken har i många år behandlat nyblivna mammor och mammor som efter många år efter förlossning har besvär med sina ryggar och nackar. Vi hjälper dig gärna med dina besvär!

Intresserad?

Ring, 08-737 07 00 eller mejla oss, info@vkrehab.se så berättar vi mer eller hjälper dig att boka en tid.