Kurs för naprapater

KURS I MANUELL MEDICINSK BEHANDLING UNDER OCH EFTER GRAVIDITET

14-15 sep STOCKHOLM

En höggravid patient kliver in på kliniken med smärta i bäckenet. Hur känner du dig som terapeut då? Lite osäker? Undviker du vissa saker för att du inte helt vet hur det kan påverka? Testbehandlar du och får resultat men vill kunna mer och känna dig mer säker på vad du kan göra och inte? Alternativt så behandlar du redan gravida men söker flera manuella verktyg!

Då är detta något för dig! På denna kursen är det framförallt fokus på att lära sig behandla dessa kvinnor. Kursen består mest av att vi arbetar praktiskt och får öva på varandra. Vi kan redan vår naprapati och har våra fantastiska verktyg men det du kommer lära dig på denna kurs är hur du ska applicera dessa säkert på denna målgrupp.

Vi går igenom biomekaniken i bäckenet under och efter graviditet, vad som händer och varför så att du enkelt kan förklara detta för din gravida och postgravida patient. Du får lära dig vad som sker med hållningen, ligamenten, musklerna, lederna och faschian. Diffdiagnostik, övriga diagnoser i resten av kroppen kommer även gås igenom. Råd om förlossning och tiden efteråt. Allt från dropptekniker, akupunktur, behandling av symfyser och svanskotor, all form av PGP och PLBP smärtor, träning och hemövningar.

Efter kursen så kommer du ha kunskap om vad du får och inte får göra baserat på vad den aktuella forskningen visar. Vi väcker gamla tekniker till liv men lägger även till nya. Stor del av tiden läggs på det praktiska med oss kursledare ständigt närvarade för frågor, tips och instruktioner.

Vårt mål är att du efter kursen känner dig helt säker i behandling av denna patientgrupp och fått mycket ny inspirerande kunskap och tekniker. Och dessutom få fantastiska behandlingsresultat på kliniken, de gravida behöver er!

Datum:: Lördagen den 14 sep och söndagen den 15 sep, kl 9-ca 17

Plats: Rålambsvägen 18, 11256 Stockholm (mittemot DN-Skrapan på Kungsholmen)

Vad ingår: Lunch och fika/mellanmål båda dagarna

Pris: 5500 kr exklusive moms

Kursledare: Anna Hanfot, Leg. Naprapat. Anna Sjögren, Leg. Naprapat

Anmälan: Mejla senast 15/8 till anna.sjogren@vkrehab.se. Ange namn och fakturaadress. Platsen är inte garanterad förens fakturan är betald och bokningen är då bindande. Platsen kan överlåtas till en annan person och återbetalas med sjukintyg. Blir kursen inte tillräckligt bokad förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen med minst en veckas varsel och full återbetalning. Först till kvarn gäller då det är begränsade antal platser!

Välkomna till vår kurs!

Anna Hanfot, Leg. Naprapat. Anna Sjögren, Leg. Naprapat

För intresseanmälan och mer information, mejla till: anna.sjogren@vkrehab.se