Information kring Covid-19

Viktig info angående Coronaviruset!

Vi har öppet som vanligt och du är varmt välkommen.

Med anledning av den rådande situationen kring det smittsamma viruset Corona, COVID-19, ber vi er att iaktta extra försiktighet för att vi tillsammans ska hjälpas åt att minska smittspridning. Hos oss kan du känna dig trygg. Vi följer hälso- och sjukvårdens riktlinjer samt övriga myndigheters rekommendationer.

Vad ska du som patient tänka på?

Har du varit ute och rest i högriskområden nyligen så ber vi dig att omboka din tid hos oss och komma på besök hos oss tidigast 14 dagar efter att du kommit hem även om du inte har några symptom. Som vanligt ska man inte få behandling om man är sjuk eller precis har varit sjuk. Med hänsyn till den ökade spridningen av Coronavirus så gäller följande i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer:

Har du minsta tecken på luftvägssymtom, feber och hosta eller om du nyligen varit sjuk så ber vi dig att avvakta med att komma till oss för att få behandling tills du varit helt symptomfri i två dagar.

Tillhör du en riskgrupp rekommenderar vi dig att du kontaktar oss för råd innan du bokar din tid. Du kontakta oss via mejl, info@vkrehab.se eller telefon 08-737 07 00.

Har du symptom?

Om du har symptom och en bokad tid, bokar du själv om din tid med hjälp av ombokningslänken i ditt bekräftelsemejl. Alternativt kontaktar du oss via mejl, info@vkrehab.se eller telefon 08-737 07 00, så hjälper vi dig att boka en ny tid vid ett senare tillfälle.

Vet du inte hur du ska göra?

Är du det minsta osäker kring ditt beslut om behandling eller bara vill ha ett gott råd är du också varmt välkommen att kontakta oss.

Nedan följer allmänna råd kring Coronaviruset och COVID-19

Bra information om Coronaviruset får du via Folkhälsoinstitutet och Vårdguiden 1177.

 • Goda råd om vad du kan tänka på för att skydda dig själv och andra är enligt WHO:
 • Tvätta regelbundet händerna noggrant (20-40 sekunder) med tvål och vatten
 • Använd handsprit om sådan finns tillgänglig (inte lika viktigt som handtvätt med tvål och vatten)
 • Håll dig på minst en meters avstånd till någon som hostar eller nyser
 • Undvik att röra vid dina ögon, näsa och mun utan att ha tvättat händerna noggrant
 • Täck din mun med armvecket alternativt en pappersnäsduk när du hostar och nyser. Kasta pappersnäsduken i täckt papperskorg eller spola ner i toalett direkt efteråt
 • Tvätta regelbundet av ytor och föremål som används av flera med desinfektionsmedel
 • Undvik oskyddad kontakt med bondgårdsdjur eller vilda djur
 • Om du känner dig sjuk – stanna hemma
 • Om du utvecklat feber, torrhosta och/eller svårigheter att andas – sök medicinsk hjälp/rådgivning så snart som möjligt då symptomen kan vara tecken på luftvägsinfektion orsakad av viruset. Om du besöker en vårdenhet – ring i förväg och informera om du själv rest nyligen eller varit i kontakt med någon annan som rest
 • Håll dig uppdaterad om läget vad gäller COVID-19. Följ råd som kommer från myndigheter eller från hälso- och sjukvården