Kurs för naprapater

KURS I MANUELL MEDICINSK BEHANDLING UNDER OCH EFTER GRAVIDITET

25-26 maj MALMÖ

14-15 sep STOCKHOLM

9-10 nov OSLO

En höggravid patient kliver in på kliniken med smärta i bäckenet. Hur känner du dig som terapeut då? Lite osäker? Undviker du vissa saker för att du inte helt vet hur det kan påverka? Testbehandlar du och får resultat men vill kunna mer och känna dig mer säker på vad du kan göra och inte? Alternativt så behandlar du redan gravida men söker flera manuella verktyg!

Då är detta något för dig! På denna kursen är det framförallt fokus på att lära sig behandla dessa kvinnor. Kursen består mest av att vi arbetar praktiskt och får öva på varandra. Vi kan redan vår naprapati och har våra fantastiska verktyg men det du kommer lära dig på denna kurs är hur du ska applicera dessa säkert på denna målgrupp.

Vi går igenom biomekaniken i bäckenet under och efter graviditet, vad som händer och varför så att du enkelt kan förklara detta för din gravida och postgravida patient. Du får lära dig vad som sker med hållningen, ligamenten, musklerna, lederna och faschian. Diffdiagnostik, övriga diagnoser i resten av kroppen kommer även gås igenom. Råd om förlossning och tiden efteråt. Allt från dropptekniker, akupunktur, behandling av symfyser och svanskotor, all form av PGP och PLBP smärtor, träning och hemövningar.

Efter kursen så kommer du ha kunskap om vad du får och inte får göra baserat på vad den aktuella forskningen visar. Vi väcker gamla tekniker till liv men lägger även till nya. Stor del av tiden läggs på det praktiska med oss kursledare ständigt närvarade för frågor, tips och instruktioner.

Vårt mål är att du efter kursen känner dig helt säker i behandling av denna patientgrupp och fått mycket ny inspirerande kunskap och tekniker. Och dessutom få fantastiska behandlingsresultat på kliniken, de gravida behöver er!

Välkomna till vår kurs!

Anna Hanfot, Leg. Naprapat. Anna Sjögren, Leg. Naprapat

För intresseanmälan och mer information, mejla till: anna.sjogren@vkrehab.se